Sinds de start van de coronamaatregelen is online shoppen enorm populair. Ook na de versoepeling van de maatregelen blijft de webshop the place to be. Dankzij geavanceerde betalingssystemen is het volledig veilig en je blijft in je kot terwijl je shopt. Veel Belgische handelaars laten daarom een webshop maken (als ze die nog niet hadden). En de federale regering motiveert je nog meer om nu te investeren in je eigen webshop.
Een webshop loont
Zeggen dat zo goed als niemand voorbereid was op de ingrijpende coronacrisis, is een open deur intrappen. Handelaars met enkel een fysieke locatie kregen het moeilijk. Handelaars die daarnaast ook over een webshop beschikken zagen hun online omzet stijgen en konden zo een eventueel verlies beperken. Experts verwachten dat de consument webwinkels niet snel links zal laten liggen. Volop meesurfen op de online-shoppinggolf is dan ook een van de redenen om een webshop te beginnen. Een fiscaal voordeel om een webshop te laten bouwen van tot wel 25% is een stevig duwtje in de rug.
De coronacrisis is nog niet voorbij en de Belgische consument blijft een beroep doen op webshops voor zijn aankopen. Waarom zou je je immers naar de winkel verplaatsen (om er mogelijk eerst buiten te moeten wachten) als je producten ook veilig online kan kopen? De stijgende populariteit van webshops is al even aan de gang en gewoonweg onomkeerbaar. Al na enkele dagen lockdown noteerde Mediamarkt België een stijging in de online verkoop van computerhardware van 180%. Bij Coolblue klinkt hetzelfde verhaal.
Steunmaatregelen van de regering
Al in 2016 zette de federale regering een eerste stap om webshops voor Belgische ondernemingen te stimuleren. Vanaf aanslagjaar 2016 kon 13,5% van het investeringsbedrag om een webshop te laten maken worden afgetrokken van de belastbare winsten.
Omdat webshops in deze tijden noodzakelijk blijken voor de Belgische economie gaan premier Wilmès en co nog een stap verder. Het derde luik van het Federaal Plan voor Sociale en Economische Bescherming voorziet nu een verhoogde investeringsaftrek van 25% voor bepaalde investeringen tussen 12 maart en 31 december 2020.
Deze maatregel geldt voor kleine vennootschappen, eenmanszaken en vrije beroepen en is van toepassing op onder meer investeringen om digitale betalings- en factureringssystemen verder te integreren. Een webshop laten maken hoort daar dus ook bij. Concreet komt het erop neer dat je een kwart van de kost mag aftrekken van de belastbare winst. Een fiscaal voordeel om u tegen te zeggen dus!
In short: het is nu meer dan ooit het moment om te investeren in een webshop. Profiteer van het mooie voordeel dat de regering je biedt en wapen jezelf tegen de toekomst! Contacteer ons en we maken een webshop en website op maat van uw bedrijf.